додому Новини Фермери відновили місток над річкою, що з'єднує Черкаську область із Кіровоградською

Фермери відновили місток над річкою, що з'єднує Черкаську область із Кіровоградською

0

Левова частка навісного місточка через р. Велика Вись, по якому мало не все село Потоки Катеринопільського району добирається до м. Надлак Кіровоградської (м. Кропивницький) області, відремонтована, пише "Містечко над Тікичем".

Потоківчани вдячні депутату Черкаської обласної ради Олександрові Коваленку за розуміння і сприяння. Від очолюваного Олександром Анатолійовичем фермерського господарства "Агро-Вікторія-Катеринопіль" у Потоки було направлено бригаду столярів у складі Віктора Панченка, Миколи Вовкотруба та Володимира Дрьомова. Очолив будівельний колектив Віктор Куцерук.

– Потрібно було бачити, які раді потоківчани, що цю кладку нарешті взялися ремонтувати, – розповідає Віктор Петрович. – З Катеринополя ми привезли лісоматеріал для ремонту. Полагодили підлогу і перила. Допомагали з десяток місцевих хлопців. За півдня ми стільки зробили, що кладку не впізнати. Щоправда, до кінця дощок не вистачило, є шмат роботи і для місцевих активістів. Адже найбільш проблемну частину ми полагодили. Вийшло і гарно, і надійно. На решту Олександр Анатолійович пообіцяв дати дерева ще. Домовилися, що роботу довершать місцеві сільгосппідприємці, до яких трохи раніше голова села письмово зверталася за допомогою.

А згуртувала односельчан депутат Потоківської сільської ради Тамара Світлик, яка задовго до початку робіт обійшла усі двори, щоб люди могли надати свою посильну допомогу для спільної справи. А на завершення Тамара Миколаївна приготувала для будівельників смачний обід.

– Ходили до людей, щоб їх згуртувати, люди давали по 10, по 20 грн, хто скільки бажав, зібрали трохи коштів для придбання цвяхів, чоловіки допомогли робочою силою, – розповідає депутат сільської ради Тамара Світлик. – До того ж, потрібно було нагодувати людей, які стільки зробили і добре стомилися. Старалася не обділити ні своїх, ні з Катеринополя. Раніше я працювала на кухні, тож досвід маю.

Потоківські діти вчаться у Надлацькій школі, що поряд у Кіровоградській області (віднедавна обласний центр перейменовано на м. Кропивницький). Зазвичай сільчани користуються надлацькою інфраструктурою, бо туди ближче і зручніше. Саме тому цей шлях через с. Кобилянку життєво важливий для усіх мешканців обох сіл. Завдяки підвісній 100-метровій кладці над річкою Велика Вись вдається скоротити піший шлях у десятки разів: замість 6 кілометрів люди проходять до школи, аптеки чи магазинів сусідньої області всього 500 метрів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, волонтери з Польщі та Франції ліпили еко-дім на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version