додому Новини Екс-начальнику обласної міліції повідомили про підозру через події Євромайдану

Екс-начальнику обласної міліції повідомили про підозру через події Євромайдану

0

Сьогодні слідче управління прокуратури Черкаської області повідомило про підозру колишньому начальнику УМВС України в Черкаській області Володимиру Ліпандіну у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Встановлено, що 23 січня Ліпандін, перебуваючи біля приміщення Черкаської обласної державної адміністрації, незаконно віддав наказ підпорядкованим йому начальникам та працівникам, що охороняли громадський порядок, про затримання осіб, які брали участь в акції у підтримку "Євромайдану".

Він же, в ніч з 26 на 27 січня цього року, перебуваючи в приміщенні Черкаської ОДА, перевищуючи свої службові повноваження, віддав наказ працівникам та командирам спецпідрозділів УМВС в області щодо затримання учасників акції "Автомайдан".

У результаті цих дій колишній посадовець організував безпідставне і незаконне застосування працівниками міліції насильства та спеціальних засобів до протестувальників, чим порушив права та інтереси громадян.

Зараз вживаються заходи щодо оголошення підозрюваного в розшук та обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, про його результати буде проінформовано додатково, інформує прес-служба обласної прокуратури.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version