додому Новини Екс-міністр аграрної політики розповів про корупціонерів у Кабміні Яценюка

Екс-міністр аграрної політики розповів про корупціонерів у Кабміні Яценюка

0

Екс-керівник Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Швайка оприлюднив журналістам перелік корупціонерів в уряді Арсенія Яценюка. Про це він розповів виданню "Новое время", коментуючи звинувачення на свою адресу в торгівлі посадами.

Зокрема, коментуючи звинувачення у продажу посади голови Державно-продовольчої зернової корпорації, Швайка зазначив:

"ДПЗКУ за результатами 2014 року продемонструвала небачений досі результат, завдяки якому стало можливе надання другого траншу китайського кредиту на $ 1,5 млрд. Але з 15 грудня з приходом нового в. о. глави ДПЗКУ виконання контрактів було припинено. Наприклад, історія контракту з Бангладеш (500 тис. т зерна). У чому складність цього контракту? У тому, що багато народних депутатів пропонували посередників. Звучали твердження а-ля Ющенка 2005 року: "Яка вам різниця: купувати з посередником чи без нього? Головне, щоб дешевше! "

За його словами, посередника пропонував Остап Семерак, міністр Кабінету міністрів:

"Через нього йшло все блокування. У мене є фотографії, де сидять ці люди (потенційні посередники) на переговорах в Кабміні. Це ті, кого ми усували протягом трьох місяців, щоб вийти на чистий контракт. Питання: так хто кому продавав посаду в ДПЗКУ?"

Коментуючи ситуацію з підприємством "Артемсіль", екс-міністр заявив:

"Привіт Арсену Авакову (міністр внутрішніх справ) і Максиму Бурбаку (екс-міністр інфраструктури). Придумали, що там є корупція. Настоювали передати" Артемсіль "у підпорядкування Мінінфраструктури. Питається, чому? Встає Аваков і каже:" Мені надали доповідну записку, що там у вас керівництво підприємства годувало сепаратистів ". Я відповідаю:" Арсен, ти відкриєш кримінальну справу і карай тих людей. Причому тут перепідпорядкування підприємства? "Пішов примітивний шантаж:" Ми не дамо вам вагони ". Іншими словами, жодної посади в міністерстві не продавалося".

Швайка також стверджує, що під час парламентських виборів глава Державної фіскальної служби (ГФС) Ігор Білоус та його перший заступник Володимир Хоменко вимагали від керівника "Укрспирту" Михайла Лабутина заплатити до фонду "Народного фронту" на виборчу кампанію.

"Лабутин приїхав до мене і доповів:" Всім сказали, потрібно здати гроші. Що мені робити?" – Ділиться спогадами екс-глава МінАПП.

"Через кілька днів ми захищаємо фінансовий план на 2014 рік. У нас кратне зростання податку на прибуток, кратне зростання обсягів виробництва. Це означає, що ми підняли з тіні дві третини того, що раніше не показувалося", – додав він.

За словами екс-міністра, заступнику голови парламентської фракції "Народний фронт" Андрію Іванчуку "перекрили схеми лівого експорту через Молдову та інші канали".

"Тільки в Київській області замість 17 млн грн податку, як було в 2013 році, Укрспирт в 2014-му заплатив 60 млн грн. У Яценюка починається істерика:" Давай приватизувати ". Устами Яценюка педалює цю тему Іванчук, тому що у нього є інтереси в спиртовому бізнесі ", – пояснив він.

Звинувачення в корупції на свою адресу Швайка назвав "політичною боротьбою з боку Арсенія Яценюка і підконтрольного йому секретаріату" за відсторонення від влади представників партії "Свобода".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version