додому Новини Екс-головний архітектор міста допускає на полігоні і котеджі, і висотки

Екс-головний архітектор міста допускає на полігоні і котеджі, і висотки

0

Колишній головний архітектор Черкас Микола Упир вважає, що на території, де раніше був військовий полігон, можна будувати як котеджні індивідуальні будинки, так і багатоповерхівки.

Про це йдеться в другій частині матеріалу vikka.ua "Що буде з полігоном: котеджі, висотки чи смітник" (першу частину читайте ТУТ).

На думку Упира, у цій скандальній ситуації з "передачею" земель на полігоні треба, насамперед, вирішити юридичне питання, а тоді вже говорити про архітектуру.

Водночас він допускає обидва варіанти забудови цієї території.

– Там може бути і так, і так. Усе залежить від якості забудови. Це може бути нікчемна "хрущовка", яка зіпсує цей квартал. Або це можуть бути європейського типу двох-, трьохповерхові блоковані будинки, які матимуть дуже цивілізоване обличчя, – зазначив Упир.

Архітектор переконаний, що забудову нашого міста можна зіпсувати і тією темою, і тією.

– А те, що треба з цією ділянкою щось робити – це однозначно. Ті пустирі, на яких убивають людей і так далі – не повинні більше бути, – переконаний архітектор.

Нагадаємо, 22 серпня Соснівський районний суд зобов’язав виконком надати двом приватним фірмам (ПАТ "Експоінвест" і "БО "Інтербуд" УСВА) містобудівні умови та обмеження на котеджну забудову близько 10 га землі на полігоні.

Згідно з генеральним планом міста, на вказаних ділянках передбачено будівництво багатоповерхових будинків, дорожніх розв'язок, школи, дитсадка та спортивного майданчика.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version