додому Новини Двоє черкащан вийшли по "закону Савченко" і зґвалтували неповнолітню

Двоє черкащан вийшли по "закону Савченко" і зґвалтували неповнолітню

0

1871 засуджений черкащанин підпадає під дію "закону Савченко" і 219 з них уже вийшли на свободу. Про це 19 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в області, полковник Віктор Іванько.

Зі звільненими за цим законом на Черкащині трапляються рецидиви. Зокрема, 23 лютого в лісовому насадженні, розташованому між вулицями Дахнівська та Генерала Момота (колишня Луначарського), невідомі зґвалтували неповнолітню та відкрито заволоділи її майном. У ході розслідування було встановлено, що злочин вчинили Юрій Юрійович та Олег Олександрович (прізвищ не називають). Раніше вони були судимі та вийшли за "законом Савченко". Як з'ясували правоохоронці, крім цього злочину Юрій Юрійович вчинив ще три правопорушення.

Ще один звільнений скоїв крадіжку майна з проникненням. Його затримали і помістили в ізолятор тимчасового утримання.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила законопроект, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку буде рахуватися як 2 дні ув’язнення. Вже наприкінці минулого року Президент Петро Порошенко підписав так званий "закон Савченко".

За словами заступника начальника Головного управління Нацполіції в області, під дію цього закону у першу чергу потрапляють особи, які засуджені за тяжкі злочини.

"Найдовше судове слідство триває, коли особи засуджені за тяжкі злочини. Вони ухиляються від слідства, не визнають своєї вини, і тоді повторно призначаються експертизи. Таким чином вони можуть сидіти в СІЗО роками", – зазначає Віктор Іванько.

Як повідомляв сайт vikka.ua, згідно з так званим "законом Савченко", на Черкащині станом на 17 лютого вже звільнили 84 засуджених.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version