додому Новини Дві третини росіян – проти введення військ в Україну

Дві третини росіян – проти введення військ в Україну

0

Більшість росіян проти ведення російських військ на Україну – так вважає 66 % опитаних, однак кожен п’ятий допускає такий варіант вирішення ситуації за умови, якщо російським громадянам загрожуватиме небезпека. Про це свідчать дані Всеросійського центру дослідження суспільної думки – ВЦИОМ, які подає видання Обозреватель.

Так, дві третини росіян (66 %) проти введення військ у Південно-Східну Україну з метою припинення конфлікту. Цю позицію розділяють люди похилого віку (71 % старші 60 років), жителі великих та середніх міст (74-75 %). У необхідності військового втручання з боку Росії переконана чверть опитаних – 27%. Майже половина із них – це москвичі та петербуржці (41 %), прихильники Комуністичної партії РФ (35 %) і респонденти з невеликими прибутками (35 %).

Третина опитаних вважає, що Росія ні в якому випадку не повинна втручатися в український конфлікт – 33 %. Майже 20 % респондентів думає, що російські війська можуть увійти на українську територію лише тоді, якщо в Україні продовжуватимуть гинути мирні люди. Така ж кількість опитаних вважає доцільним втручаня для того, щоб запобігти загрозі терористичних актів на території РФ.

Ще 13 % опитаних вважають, що причиною військових дій з боку РФ може бути введення військ НАТО на територію України. А 10 % запропонували відгукнутися на прохання так званих Донецької та Луганської народних республік.

Опитування були проведені ВЦИОМ 21-22 та 28-29 червня 2014 р. Було опитано 1600 осіб у 130 населених пунктах у 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не превищує 3,4 %.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version