додому Новини Черкаси До Дня Незалежності у Черкасах представили виставку живопису українських художниць

До Дня Незалежності у Черкасах представили виставку живопису українських художниць

0

До Дня Незалежності України Дирекція художніх виставок України спільно з Черкаським художнім музеєм презентує виставку живопису відомих українських художниць. Про це повідомляють у Черкаському художньому музеї.

Серед презентованих авторок, зокрема, Марта Базак, Ніна Бондаренко, Оксана Одайник, Ірина Єремєєва, Дарія Добрякова, Юлія Скрипка, Катерина Косьяненко, Тамара Гержан, Анна Духовична, Ірина Ситник та Ольга Карпенко. Ця виставка є продовженням культурно-мистецького проєкту «Жіночий простір — воєнний час», що складається з двох розділів — графічного та живописного.

В експозиції представлені роботи, які створені у період з 2014 по 2024 роки, адже війна в Україні триває вже 10 років.

Мисткині відображають своє художнє бачення в різних візуальних вирішеннях і техніках. Це сучасний живопис, левкас, інсталяція та художній текстиль. На виставці класичні пейзажі, портрети або натюрморти, змінюються експресивними абстракціями або зображенням казкових, фантазійних, химерних образів, сюжетів з філософським підтекстом, які з легкістю переносять глядача в захоплюючий світ ілюзій.

Художниці зберігають і розмальовують свій світ, свій простір. Це насичене збагачене середовище.

«Найбільше ми цінуємо те, що боїмося втратити. Мабуть, сьогодні ми всі боїмось втратити себе, свою унікальність, свою ідентичність.  Україна існує доти, доки в пораненому Києві і в інших поранених містах, під звуками повітряних тривог, хтось виписує пензлем свої улюблені квіти, свого задумливого, сумного ангела або свою загадкову, чарівну казку» – зазначають на сторінці музею.

Виставка діє до 22 вересня 2024 р.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version