додому Новини До Чигирина привезуть виставку картин відомого художника

До Чигирина привезуть виставку картин відомого художника

0

У 2016 році наша область відзначатиме 100 річницю з дня народження відомого живописця, театрального художника та почесного громадянина Черкас Данила Нарбута. Перелік заходів, приурочених до цієї пам’ятної дати, вчора обговорили учасники робочої групи з відзначення ювілею.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Виставки творів художника у Черкасах, Каневі й Чигирині, театральні постановки із залученням декорацій за ескізами Данила Нарбута, заснування однойменної премії та нагородження її лауреатів спеціальними нагрудними знаками – ці та інші заходи запланували провести на Черкащині з нагоди вшанування сторіччя з дня народження Данила Нарбута. Також, за словами заступника начальника управління культури облдержадміністрації Миколи Сухового, у наступному році презентують фільм про іменитого ювіляра та календар з його роботами.

– З нагоди відзначення ювілею плануємо встановити в Черкасах пам’ятник Данилу Нарбуту, а також в планах присвоєння імені художника одній із вулиць міста, – говорить Микола Суховий. – Ці питання ми згодом винесемо на розгляд міської влади.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський художник перетворює звичайний пісок на витвір мистецтва.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version