додому Новини Черкащина До черкаського мера вчергове прийшли прокурори

До черкаського мера вчергове прийшли прокурори

0

Меру Черкас Анатолію Бондаренку принесли клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Відповідне відео розмістив на своїй сторінці у Facebook черкаський журналіст Вадим Комаров.

Представник прокуратури Леонід Черниш повідомив, що нині Анатолій Бондаренко має статус підозрюваного у кримінальному провадженні. Про це пише "Прочерк".

Зустріч проходила в залі засідань на другому поверсі міськради. Під час події біля Бондаренка знаходилися його однопартійці: Роман Діскант, Юрій Тренкін, а також були присутній Геннадій Шевченко, Дмитро Кухарчук та Любов Майборода тощо.

Захисник міського голови зауважив, що клопотання не мають права вручати до оголошення про підозру. Однак представники прокуратури не погоджувалися, і запевняли, що підозру було вручено вчора, 4 жовтня, і вони, мовляв, зафіксували факт на відео.

Але захисник мера продемонстрував повідомлення на телефоні з вимогою до мера з’явитися у понеділок, 8 жовтня, о 12:00 до прокуратури для вручення підозри.

Підписувати клопотання Бондаренко не погодився. На що йому повідомили, що чекають мера у понеділок о 12.00 в черкаській місцевій прокуратурі.

"Цирк від прокуратури продовжується. До міської ради прийшов прокурор Черкаської місцевої прокуратури Леонід Черниш і намагався вручити мені не повідомлення про підозру, а клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Я відмовився його підписувати, адже спочатку маю отримати повідомлення про підозру", − повідомив у соцмережі мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, що вчора, 4 жовтня, прокуратура підготувала посадовцю обвинувачення стосовно штучного перешкоджання роботі депутатів. Так, 22 серпня частина депутатів міськради на чолі з мером провели "таємну" сесію на Чернечій горі у Каневі. Опозиція і громадськість були "поінформовані" про проведення засідання вже постфактум. При цьому мер і депутати у своїх коментарях плуталися, визначаючи причини та обставини такого "заходу". Попрацювали місцеві обранці плідно: на перших за два місяці зборах були "схвалені 27 питань", зокрема розподілено понад 200 мільйонів гривень. На таку "процедуру" пішло 15-20 хвилин. З цього приводу було відкрите кримінальне провадження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас "навирішував" на шість років ув’язнення.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version