додому Новини Дніпровська затока в Черкасах півроку залишається без уваги міської влади

Дніпровська затока в Черкасах півроку залишається без уваги міської влади

0

Минуло більше півроку, як черкащани зверталися до депутатів з проханням очистити затоку на Митниці, та проблема навіть не зрушила з місця. Чому – дізнавався сайт vikka.ua.

У березні 2016 року жителі мікрорайону Митниця занепокоїлись станом місцевої затоки "Марина". Міський пляж, на якому щороку відпочиває значна частина черкасців, через замулення поступово почав перетворюватися в болото. Виною цьому – і скидання стічних вод міста, і відсутність проточної води.

Аби врятувати затоку, черкасці написали колективного листа депутату Черкаської міської ради від Партії вільних демократів Максиму Шадловському. Той звернувся до міського голови Анатолія Бондаренка з вимогою знайти ресурси та можливість розчистити та поглибити затоку. Його пропозицію депутати підтримали одноголосно. Та потому проблема навіть не зрушила з місця.

Вже наприкінці березня міський голова Анатолій Бондаренко звернувся до Державної екологічної інспекції в Черкаській області з проханням провести перевірку санітарного стану затоки та взяти проби води для проведення їх аналізу. Спершу в екоінспекції області у коментарях vikka.ua відхрестилися від затоки: мовляв, не в їхній компетенції перевіряти стан міських пляжів.

Згодом екологи таки перевірили воду, та не знайшли у відібраних пробах жодних відхилень від норм. А про розчистку від замулення та пошук відповідальних за утримання затоки чиновники навіть не згадали.

"На моє депутатське звернення надійшла відповідь, у якій йшлося, що територія водного плеса затоки не належить Черкаській міській раді, а отже й роботи по розчищенню каналу провести неможливо", – розповів Максим Шадловський.

Не полишає надій на порятунок затоки активіст мікрорайону Митниця Костянтин Кубарський. Саме він ініціював звернення до депутатів міської ради, а віднедавна став автором петиції до міської ради, в якій просить прочистити водойму від мулу.

"Прошу міських чиновників зайнятись цією проблемою, через яку затока скоро може перетворитися у болото, а один із найкращих пляжів міста може стати непридатним для користування", – закликав він.

Петицію підписали вже понад 170 містян, однак для її розгляду мерією потрібно зібрати щонайменше 250 підписів. До кінця голосування залишилося 5 днів. Підтримати петицію можна на сайті міської ради за посиланням

Зазначимо, що в Черкасах вже є позитивний приклад розгляду електронних петицій. Так, петиція екс-депутата міської ради Миколи Кудрявцева щодо встановлення світлофорів на перехресті вулиць Шевченка та Іллєнка набрала необхідну кількість голосів та була розглянута міською радою. На закупівлю світлофорних об’єктів були виділені кошти з бюджету, а минулого тижня виконавчий комітет дав дозвіл на їх встановлення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на дошках оголошень закликають підтримати петицію до Черкаської міської ради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version