додому Новини Черкаси “Це не басейн”: черкащан, які відпочивають біля фонтанів, просять бути обачними (ВІДЕО)

“Це не басейн”: черкащан, які відпочивають біля фонтанів, просять бути обачними (ВІДЕО)

0

Мокрі та щасливі. У перший день роботи водограю в Долині Троянд людно. Найбільше радості — у дітей. Фахівці ж просять відпочивальників бути обачними. Повідомляє власкор ВІККА.

До пішохідного фонтану приходять родинами. Олександр і Христина вранці ходили на донацію: здали кров для тих, хто її потребує. Другу половину дня проводять біля фонтану разом із двома дітьми.

 

ХРИСТИНА
Я черкащанка, він львів’янин. Поки він у відпустці, хотіла йому показати Долину Троянд. Бо у Львові теж є такий фонтан, але він на площі Ринок, і там не така атмосфера. Тут більш дитяча, весела.

YouTube video player

Фонтани Черкас зараз у режимі економії — з розпорядження міськвиконкому. Пояснюють у Водоканалі. До цього працював лише водограй на площі Дружба Народів. З огляду на спеку вирішили запустити водну інфраструктуру у Долині Троянд.

ВОЛОДИМИР МОРГУН, ІНЖЕНЕР-МЕХАНІК КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ»
До запуску ми підготували всі фонтани. Чекаємо вказівку виконкому, дадуть команду, будем запускать. Робимо об’їзди кожен день. Тому що там сміття збирається, воду міняємо зараз у спеку 2-3 рази в неділю.

дружба народів Відпочиваючи біля фонтану, важливо дбати про чистоту і безпеку. Якщо вже йти у воду, то у гумових капцях, щоб не посковзнутися. Також фахівці просять не засмічувати фонтан, не заїжджати в нього на велосипедах.

ВОЛОДИМИР МОРГУН, ІНЖЕНЕР-МЕХАНІК КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ»
Фонтани не призначені для купання, це ж не басейн. Але якщо вже в нас люди купаються, то обережніше треба.

Черкащан просять врахувати: фонтани працюють лише тоді, коли є світло, відповідно до графіків електропостачання. Та поки у місті раді і цьому. Адже коли на вулиці +35, вода — найперше спасіння.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Генадій Ємельянов, Телеканал ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version