додому Новини Черкащина Cільський голова зі Звенигородщини постане перед судом за розтрату коштів

Cільський голова зі Звенигородщини постане перед судом за розтрату коштів

0
trkmart.tv

Перед судом постане сільський голова із Звенигородщини за розтрату коштів та складання завідомо неправдивих документів. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури

До суду скеровано обвинувальний акт щодо одного із сільських голів Звенигородщини за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів  (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовець здійснив розтрату бюджетних коштів у сумі 138 тис. грн, шляхом складання та видачі офіційного документу (акту прийому – передачі) щодо купівлі тракторного причепу, який у подальшому поставлено не було.

У ході досудового розслідування з метою відшкодування спричинених збитків прокурором заявлено цивільний позов.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version