додому Новини Черкащина Чому зростуть ціни на шоколад: пояснила фахівчиня з економіки з Черкас

Чому зростуть ціни на шоколад: пояснила фахівчиня з економіки з Черкас

0

У світі, і в Україні зокрема, зростає ціна на шоколад і какаво-бобові культури. Тому найближчим часом ціни на шоколадну продукцію стрімко зростуть. Про це розповіла фахівчиня з економіки, доцент ЧДТУ, Оксана Руденко в ефірі програми «Актуальна розмова».

За її словами, нині в країнах Африки, які є основними експортерами какао, виникли труднощі і тому там вже третій рік поспіль падають врожаї.

«Це повязано з тим, що довгий час ця галузь експлуатувалася, дерева росли, збиралися врожаї, але ніхто не дбав про внесення добрив тощо. Тому врожаї значно впали», – зазначила Оксана Руденко.

На її переконання, на нас чекає суттєве здорожчання шоколаду.

YouTube video player

Як пише Форбс, У березні світові ціни на какао-боби подолали рекордну позначку в $7000 за тонну, згідно з даними ICE Futures. З початку 2024-го вартість сировини для виробництва шоколаду зросла більш як на 65%.

Причина – четвертий рік поспіль неврожаї в Кот-д’Івуарі та Гані (60% світового виробництва бобів) через аномальні погодні умови – спочатку зливи, а згодом посуха, пише Reuters. Як наслідок – заводи з виробництва какао в цих країнах припинили або скоротили переробку. Це може призвести до стрибка цін на шоколад у світі. Як на цей виклик реагують українські кондитерські фабрики – у матеріалі Forbes Ukraine.

Читайте також на сайті ВІККА

  • Спеціалісти черкаського Рибоохороннгого патруля підрахували, скільки збитків від початку нерестової заборони нанесли браконьєри екосистемі Черкаської області. За період заборони (а це з 1 квітня) було зафіксовано 310 правопорушень, з яких 51 є грубим порушень правил лову. Про це представники рибоохоронного патруля повідомили під час ефіру програми «Актуальна розмова», що на телеканалі ВІККА.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version