додому Новини Чиновники пояснили, чому школи Черкащини залишилися без опалення

Чиновники пояснили, чому школи Черкащини залишилися без опалення

0

На Черкащині із 22 лютого деякі школи області залишилися без газопостачання через законодавчу колізію та елементарну неуважність чиновників, повідомляє "ІнфоМІСТ". У деяких навчальних закладах діти гріються біля електрообігрівачів, в інших температуру намагаються підтримувати за допомогою опалення дровами.

За словами директора департаменту ЖКК Черкаської облдержадміністрація Сергія Демиденка, причина того, що в начальних закладах залишилися без тепла, криється в нюансах і недоопрацюваннях нового закону, що вступив в силу торік влітку: в законі невідрегульований період дотендерних процедур.

"За відсутності договорів деякі установи були відключені від газопостачання. Така ситуація склалася через те, що влітку вступив в силу новий закон, по якому кожен, хто отримує природний газ, може вибирати собі постачальника. Але в цьому законі не відрегульовано період дотендерних процедур. А це місяць-два. У цей час вони отримують газ, а договорів немає. "Черкасигаз" трактує це як несанкціонований відбір газу. Це при тому, що в установ є гроші, але нема договору. "Черкасигаз" відключає, бо в них нема підтвердження отримання газу. Для цього треба акт, але без договору не можна підписати акт", – пояснює чиновник.

За його словами зараз у Парламенті відбувається урегульовання змін до законопроекту в частині проведенення дотендерних процедур.

Як виявилося, Черкаська область "відзначилася" в питанні врегулювання ситуації з газопостачанням в бюджетні установи.

 – Більшість областей пішла різними шляхами. У Кіровоградській області підписали 20% договори, а акти закрили на всю суму. Вони показали, що газ відібрали санкціоновано, – розповідає чиновник.

За словами Директора департаменту освіти Черкаської ОДА Валерія Данилевського, наразі критична ситуація в Канівському районі. Там не опалюються відразу 11 шкіл.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині постачають тепло за завищеними тарифами.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version