додому Новини Четверо черкаських вишів потрапили у ТОП-200

Четверо черкаських вишів потрапили у ТОП-200

0

Минулого тижня Центр міжнародних проектів НДІ прикладних інформаційних технологій оприлюднив рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації "Топ-200 Україна" у 2014 році. Його складено за показниками попереднього року. Про це інформує "Діловий регіон".

У цьому році до сотні кращих не вдалося потрапити жодному з черкаських вузів. Так, на 128 місці – Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, 139 – в Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, 143 – у Черкаського державного технологічного університету,  149 – Уманський національний університет садівництва.

Методика рейтингу побудована відповідно до міжнародних принципів ранжирування університетів і передбачає проведення порівняльного аналізу досягнень вишів різних типів на основі низки універсальних критеріїв.

Діяльність вишів оцінювалася з допомогою агрегованого показника, який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертного оцінювання якості підготовки випускників вишів представниками роботодавців і академічного співтовариства (15%), а також із використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%). Інтегральний індекс представлено трьома складниками: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання та міжнародне визнання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version