додому Новини Черкаси «Черкаси знову перетворяться на Венецію» – синоптик

«Черкаси знову перетворяться на Венецію» – синоптик

0

На поточному тижні існує дуже висока вірогідність того, що окремі райони міста Черкаси знову перетворяться на Венецію, а автомобілі – на «підводні човни». Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань

У суботу, 8 червня, місто Черкаси опинилося у безодні атмосферного «водоспаду». Купчасто-дощові хмари намагалися за кілька годин виконати червневу норму опадів. При такому інтенсивному дощі на заасфальтованій дорозі та тротуарах вода просто не встигала стікати та поглинатися ґрунтом.

Наразі антициклон поступається місцем потужній малорухомій улоговині із заходу, на що вказує падіння атмосферного тиску.

Тож поточний тиждень буде багатий на грозові дощі, залпові зливи, локальні шквали та град. Атмосфера буде нестійкою, вибухонебезпечною і погода може різко змінюватися.

У вівторок, 11 червня, – з південними вітрами на Черкащину продовжить надходити розігріте повітря – це хороший фундамент для грозової активності. Температура вночі 13-18º, вдень 24-29º.

У середу, 12 червня, найскладніша синоптична ситуація. Погоду нашого регіону формуватимуть активні атмосферні фронти, які зумовлять помірні, місцями значні грози. Температура вночі 14-19º, вдень 20-25º.

Четвер, 13 червня, запропонує тимчасове покращення погоди: місцями короткочасні дощі, грози. Температура вночі 14-19º, вдень 20-25º.

За попередніми розрахунками, 14-15 червня вітер змінить свій напрям на північні румби і до нашого регіону почне надходити більш прохолодне повітря.

Температурний фон знизиться на 2-4°: вночі 12-17º, вдень 18-23º. На фоні зростання атмосферного тиску грозова діяльність послабиться.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version