додому Новини Черкаським депутатам відмовили у проведенні позачергової сесії з питань системи Prozorro

Черкаським депутатам відмовили у проведенні позачергової сесії з питань системи Prozorro

0

Депутатам фракцій ПВД, "Самопомочі", "Свободи", "Укропу" та "Черкащан" відмовили у зверненні до міського голови з проханням провести позачергову сесію, щоб розглянути питання запровадження системи електронних закупівель Prozorro.

Про це у Facebook повідомив депутат Черкаської міськради Олексій Романов.

У відповіді на звернення депутатів, яку підписав секретар Черкаської міськради Олександр Радуцький, зазначається, що у проведенні позачергової сесії відмовлено, оскільки на сьогодні не закрита чергова сесія міськради.

"По-перше, сама по собі відмова в проведенні, підписана секретарем міськради, є незаконною, оскільки, відповідно до законодавства, обов’язок скликати сесії покладено на міського голову. А секретар може виконувати таку функцію лише в разі відсутності на робочому місці голови або його ухилення від виконання своїх обов’язків", – зазначає Романов.

За його словами, також скликання позачергової сесії ніяким чином не пов’язано із закриттям чергової поточної сесії та має бути проведено за вимогою третини депутатів в обов’язковому порядку. Ще одним прикладом протиправної відмови є судове рішення по виконкому, в якому чітко зазначено, що виконком приймався на позачерговій сесії, без закриття чергової.

"Так і не зрозуміло, чи то суд в оману ввели, чи то виконком недійсний, чи секретар не правий", – додав Олексій Романов.

Депутат переконаний, що міські владці робитимуть все, щоб максимально затягнути час та дискредитувати систему.

"Гарантую, що в кінцеву проекті рішення намагатимуться збільшити порогові суми, вивести роботи (2/3 від загальної суми), відтермінувати введення рішення в дію тощо", – наголосив Романов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, проект рішення про електронні закупівлі депутати Черкаської міськради провалили.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version