додому Новини Черкаський суд поновив на посаді "пролюстрованого" одіозного міліціонера

Черкаський суд поновив на посаді "пролюстрованого" одіозного міліціонера

0

Днями на свою посаду повернувся заступник керівника обласної національної поліції Віктор Іванько. 27 липня, суддя черкаського Апеляційного суду Анжела Бабич прийняла рішення про поновлення Іванька на посаді, незважаючи на те, що він двічі не пройшов переатестацію та поліграф, пише видання "Дзвін".

Успішний бізнесмен та міліціонер проживає з родиною в райцентрі Золотоноша на Черкащині. Згідно з декларацією, у його власності є будинок, квартира, дачний будинок та автомобіль "Субару". Хоча, кажуть місцеві активісти, найбільш цікаві об’єкти, як база відпочинку на Дніпрі, автомийка та магазин перебувають у власності дружини, даних на яку у декларації посадовця… просто не виявилося.

Розкішний будинок правоохоронця

Як зазначає інтернет-видання "ОРД", відоме своїми антикорупційними розслідуваннями, з 2005 р. по 2010 р. Віктор Михайлович був начальником Золотоніського МВ УМВС України в Черкаській області. Після скандалу з торгівлею наркотиками в м. Золотоноша, яку нібито контролював, Іванько був переведений на посаду начальника Пирятинського РВ УМВС України в Полтавській області.

Магазин

Під час перебування на посаді начальника Золотоніського МВ у користуванні мав Lexus RX-300, також користувався автомобілем BMW Х5, який ввезено на територію України з порушенням митних правил.

Перебуваючи на посаді заступника головного полісмена області та маючи безпосереднє відношення до формування і затвердження списків осіб, які направляються до зони АТО, начебто одержував від працівників міліції, які виявили бажання взяти участь в АТО, грошові кошти в сумах 3-5 тис. грн від кожного через посередників. Здійснюючи керівництво УГБ УМВС за продовження чи оформлення нового дозволу на зброю нібито вимагав та одержував через посередників або працівників УГБ: травматичної зброї – від 250 до 400 у.о.; іншої зброї – від 400 до 600 у.о. Принаймні так стверджує вказане видання.

Дача на березі Дніпра

Мабуть, добре вести бізнес Іваньку допомагало політичне "пристосуванство". Адже за 10 років він устиг побувати у "Батьківщині" (саме тоді, коли Юлія Володимирівна була на піку популярності та обіймала посаду прем’єр-міністра) в "Сильній Україні" (що була у фаворі регіоналів) а на останніх виборчих перегонах опинився… ну, очевидно, що у пропрезидентській "Солідарності".

"Звісно, ми не можемо судити про те, чи є достойним посади фігурант статті ОРД. Проте, те що йому двічі відмовляла атестаційна  комісія, при чому одноголосно, багато про що говорить. Крім того, на нашу думку, саме поняття люстрації вже само по собі передбачає відсторонення від посад тих, хто був замішаний у корупційних скандалах чи працював при владі "попередників". Та, як бачимо, посад позбуваються на Черкащині лише порядні люди. А представники "старої школи" повертаються, при чому найчастіше, через суди. І немає чому тут дивуватися, адже судді у нас теж є недолюстровані. Всі пам’ятають, що жоден суддя, що садив до СІЗО учасників Євромайдану у Черкасах, не є відстороненим від посади", – пише видання.

Наразі черкаські громадські організації готуються до оскарження рішення Апеляційного суду та акції протесту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, експерти розповіли, чому на Черкащині рідко карають чиновників-корупціонерів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version