додому Новини Черкаси Черкаській публіці представили фотоінсталяцію «Черкаси. Хроніки війни і тилу»

Черкаській публіці представили фотоінсталяцію «Черкаси. Хроніки війни і тилу»

0

З нагоди Дня захисників і захисниць України Черкаський обласний художній музей став місцем проведення культурної події «Черкаси. Хроніки війни і тилу». Про це повідомляє Департамент освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Ініціював захід Народний художник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Микола Бабак. Втілення ідеї стало можливим за підтримки міської програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси.

Подія розпочалася з презентації фотоінсталяції «Черкаси. Хроніки війни і тилу», яка відтворила дух і переживання черкасців під час війни. Учасники заходу – представники державних установ, військові капелани та представники громадських організацій обговорювали діяльність, спрямовану на допомогу силам оборони України, ділилися досвідом і думками щодо подальшої співпраці.

Особливу атмосферу заходу створив виступ вихованців Черкаської дитячої школи мистецтв імені В. Талаха, який став зворушливим доповненням до насиченої програми.

Кульмінацією вечора стала авторська екскурсія експозицією Миколи Бабака спецпроєкту «Ціна свободи», яка ще раз нагадала про безцінність свободи та високу ціну, яку Україна платить за неї.

Основною метою заходу було підвищення морального духу громадян, підтримка героїчної боротьби українського народу проти російської агресії та обмін досвідом між інституціями, що працюють на зміцнення обороноздатності країни.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version