додому Новини Черкаський каратист став чемпіоном Європи

Черкаський каратист став чемпіоном Європи

0

Золоту нагороду один з найвідоміших каратистів Черкащини виборов у бельгійському місті Едеген. Науменку вдалося вибороти свою медаль в куміте, де у контактних боях Олександр достроково виграв п’ять боїв.

Змаганнях з куміте за версією WJKA не мають поділу на вагові категорії, всі охочі виступають в абсолютній категорії. Це дає можливість перевірити себе у досить екстремальних поєдинках, де можуть змагатись атлети різних параметрів. Науменко був одним із найлегших спортсменів, які боролися у цій ваговій категорії і, як зізнався "Черкаському спорту", навіть не розраховував на перемогу.

– Чемпіонати, за версією WJKA, завжди відрізніються своєю агресивністю та безкомпромісністю, адже у спортсменів фактично відсутня захисна амуніціюя. Тобто в повному контакті ти себе відчуваєш ніби у вуличному бою, різниця лише у чіткості правил, але це не вберігає від травм. Вибита щелепа та зламаний ніс у цих боях – звична справа. Моїм головним завданням було не припуститися травми та пройти якомога далі. Правда, коли у першому колі проти мене вийшов габаритний турок, я навіть засумнівався у своїх можливостях. Далі пішло легше, я провів кілька важких боїв і зумів здобути важливу перемогу, – зазначив новоспечений чемпіон Європи.

Нещодавно Олександр Науменко випробовував свої сили у чемпіонаті Світу за цією версією, однак там він зумів дістатися лише другого кола турніру, відтак цьогорічна перемога на чемпіонаті Європи є справжнім тріумфом черкаського спортсмена.

Три місяці тому Науменко вже ставав чемпіоном України, за версією FSKA. За цією ж версією у вересні буде проходити чемпіонат Світу у португальському місті Алмаді. Щоправда участь Олександра під питанням, адже для цього спортсмену не вистачає 800 євро. Охочим допомогти талановитому спортсмену просимо звертатися до "Черкаського спорту".

Бої Олександра Науменка на останньому чемпіонаті Європи:

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version