додому Новини Черкаський інститут пожежної безпеки закриють?

Черкаський інститут пожежної безпеки закриють?

0

Закриття Черкаського інституту пожежної безпеки імені героїв Чорнобиля народний депутат Із Черкащини Микола Томенко вважає помилковим. Про це він заявив на своїй офіційній сторінці.

Ліквідація вишу передбачена відповідним проектом комісії з оптимізації системи освіти та науки ДСНС України.

Колектив Черкаського інституту пожежної безпеки, керівник Черкаської ОДА Юрій Ткаченко та голова Черкаської облради Валентина Коваленко звернулися до нардепа із проханням розібратися у ситуації.

На думку авторів звернення, ця "оптимізація" відбувається без погодження з ОДА, облрадою та понад двохтисячним колективом інституту. До того ж Черкаський інститут пожежної безпеки є сучасним, конкурентоспроможним вузом IV рівня акредитації і успішно забезпечує освіту європейського рівня у сфері цивільного захисту, маючи майже 2000 курсантів, студентів та слухачів заочної форми навчання.

Томенко вже звернувся до Прем’єр-міністра та Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з проханням розглянути ситуацію і проаналізувати доцільність ліквідації Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля в нинішніх мовах.

Нардеп зауважив, що навчальних закладів такого профілю в Україні три – в Харкові, Львові та Черкасах.

"Я розумію, що харківських виш захищає відомий харків’янин, Голова МВС Арсен Аваков, львівський виш – його випускник, Голова ДСНС Сергій Бочковський, а черкаський інститут можуть захистити лише його випускники – Герої Радянського Союзу, кавалери зірки "За мужність" Віктор Правик та Володимир Кібенок, які віддали своє життя під час ліквідації аварії на ЧАЕС у 1986 році", – прокоментував Томенко.

Він вважає за необхідне створити міжвідомчу комісію щодо оптимізації системи освіти на науки ДСНС, до складу якої залучити представників Міносвіти, МВС, ДСНС, Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, профспілки тощо.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version