додому Новини Черкаський госпіталь отримав вищу кваліфікайційну категорію

Черкаський госпіталь отримав вищу кваліфікайційну категорію

0

Черкаський обласний госпіталь для ветеранів війни отримав сертифікат управління якістю ISO 9001. Про це УНН-Центру повідомив головний лікар закладу Сергій Задорожний.

"Завдяки цьому сертифікату заклад отримав вищу кваліфікаційну категорію. Це не лише престиж. Це перелік того, що робиться в закладі: маніпуляції, процедури, втручання тощо. Сертифікат ІSO 9001 говорить про те, що у нас є система управління якістю надання медичних послуг. Більше того, ця система враховує, як працює харчоблок, інженерна служба, інші служби госпіталю. Тобто, злагоджена робота основної і додаткових служб закладу створює умови для того, щоб медична послуга надається на якісно іншому, більш високому рівні", – пояснив Сергій Задорожний.

За словами Сергія Задорожного, медичні заклади можуть і не мати цього сертифікату. Тоді найвища категорія, яку вони можуть отримати – перша. Наявність сертифікату змушує, окрім іншого, до необхідності проведення щорічного зовнішнього аудиту. Через це керівництво медичних закладів часто відмовляється від додаткових навантажень.

ISO 9001 – найбільш впізнавана система управління. Близько 200 країн світу прийняли цей стандарт за національний та застосовують його для підприємств, виробництв, інституцій та організацій у різних сферах діяльності. 

Як повідомляв сай vikka.ua, черкаські депутати спрямували понад 300 тисяч гривень на дитячу поліклініку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version