додому Новини Черкаський "Азот" заборгував за газ майже 600 млн грн

Черкаський "Азот" заборгував за газ майже 600 млн грн

0

В обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо відшкодування підприємствами Черкащини боргів за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України.

Станом на 1 вересня, борг перед ДК "Газ України" становить близько 706 мільйонів гривень, інформує прес-служба ОДА.

– Не ми з вами ці борги накопичували, не ми створювали таку абсурдну систему розрахунків, – зазначив на нараді заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Але сьогодні держава змінює політику в бік допомоги виробнику. Ми ставимося з розумінням до підприємств, які опинилися в скруті через безвідповідальні державні рішення минулих часів, і готові не тільки вислухати, а і співпрацювати з тими, хто дійсно щось робить. Наша позиція – допомагати, а не карати. Треба спільно шукати шляхи ліквідації боргів, замість того, щоб звинувачувати одне одного.

Представники "Нафтогазу" пообіцяли вивчити кожний договір і спільними зусиллями віднайти конструктивне рішення.

Найбільший боржник області є ПАТ "Азот" (587 млн. грн.) на зустрічі не був представлений. Водночас в області є такі підприємства, які станом на 1 листопада повністю погасили заборгованість перед ДК "Газ України". Це ПАТ "Черкаське хімволокно", ЗАТ "Миронівська птахофабрика", КП "Міський водоканал" м. Золотоноша тощо.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version