додому Новини Черкащина Черкаські волонтери обладнали мобільний стоматологічний кабінет для військових (ВІДЕО)

Черкаські волонтери обладнали мобільний стоматологічний кабінет для військових (ВІДЕО)

0

Колись ця автівка була американською швидкою допомогою. Нині це стоматологія для українських військових, яку обладнали стоматологи-волонтери. Авто побувало під окупацією росіян. Його розмародерили, але викрасти не змогли.Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Розмістити на 5-ти квадратних метрах сучасне стоматологічне обладнання стало найбільшим викликом для медиків. Подбали, щоб було максимально комфортно як для пацієнта, так і для лікаря.

ЮРІЙ БУРЛАЙ, ЗУБНИЙ ТЕХНІК
Машинка дуже маленька і в неї не ставало стандартне обладнання , все прийшлось трішки брати зменшувати, підганяти. Якщо взяти цю стоматустановку, це американська для військових, вона була в окремому кейсі, ми її витягли і адаптували в цю машину.

Важливий кожен сантиметр площі. Стоматолог Валерій Горбенко задоволений результатом.

ВАЛЕРІЙ ГОРБЕНКО, СТОМАТОЛОГ
Результат дуже ергономічний. І як для лікаря з моїм зростом тут працювати ергономічно. Тут є все , що повинно бути у якісній хорошій клініці.

YouTube video player

Із завданням впоралися за 2 місяці. Цей стоматкабінет на колесах став уже четвертим який вони зробили для військових. Зупинятися не збираються. Валерій часто лікує бійців і знає, наскільки гостро на фронті потрібне стоматологічне лікування. А за наявності таких пересувних мобільних кабінетів, проблемі можна зарадити.

СЕРГІЙ ПОЛТОРАЦЬКИЙ, КЕРІВНИК ПОЗАШТАТНОГО ЦЕНТРУ ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ, ПІДПОЛКОВНИК МЕДИЧНОЇ СЛУЖБИ

Назріло гостре питання ефективного гнучкого механізму по наданню терапевтичної стоматдопомоги, невідкладної хірургічної стоматдопомоги. Те, що можна зробити на місці, без відриву від локації, де знаходяться частини.

Апгрейд автівки обійшовся у пів мільйона гривень. У тилу вона довго не пробуде. Після тестування відразу вирушить на фронт.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version