додому Новини Черкаські волонтери та активісти вимагають звільнити поліцейських, які били атовців

Черкаські волонтери та активісти вимагають звільнити поліцейських, які били атовців

0

Громадські та волонтерські організації м. Черкаси глибоко вражені подіями, які сталися 9 травня у Дніпрі, Києві, Одесі та інших містах України. Про це на своїй сторінці у Facebook написала черкаська волонтерка Оксана Циганок.

"У той час, коли в Україні йде національно-визвольна війна, коли кожного дня гинуть військовослужбовці і мирні українці від рук завойовників, проплачені проросійські "тітушки" та "любитєлі русского міра", яких активно підтримують та захищають окремі працівники національної поліції, влаштовують бійки, провокації, полювання на ветеранів та бійців АТО, знищення пам’ятників загиблим атовцям (Суми, Чернівці)", – йдеться в повідомленні.

Бійці АТО, волонтери та громадськість вимагають від Президента, Верховної Ради, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Генерального прокурора України Юрія Луценка звільнити всіх поліцейських, які допустили бійки, провокації, прикривали, захищали "тітушок" та били атовців.

Також слід оголосити догану чи службову невідповідність працівникам СБУ, які допустили провокації, зняти депутатську недоторканність з тих, хто це організував (Вілкул).

За словами Оксани Циганок, активісти просять встановити відеоспостереження біля пам’ятників Героям АТО та покарати вандалів, причетних до знищення цих пам’яток ( Суми, Чернівці).

Волонтери закликають заборонити будь-яку політичну символіку на всеукраїнських мітингах, маршах, а також дієво, ефективно та системно проводити просвітницько-патріотичну пропаганду (особливо серед пенсіонерів та людей старшого віку).

Активісти та волонтери переконані, що за антидержавні лозунги та заклики порушників сліб позбавляти громадянства України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вшанували українських захисників різних часів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version