додому Новини Черкаські школярі розгадували Шевченка

Черкаські школярі розгадували Шевченка

0

22 травня шкільна молодь взяла участь у квесті, приуроченому до дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка. Молодіжний ресурсний центр вирішив доєднатися до загальноукраїнських святкувань 200-річчя від дня народження поета й провести загальноміський квест.

Протягом гри учасники відвідували місця, пов’язані з Шевченком, серед яких був Художній музей, де є експозиція присвячена творчості поета. У графіці зображено ілюстрації до найвідоміших поезій Кобзаря та інші тематичні картини. Однією із точок для учасників також став Музей Кобзаря, у якому школярі шукали відповіді й дізнавалися про особливості життя Шевченка. А ще: читали вірші напам’ять, визначали хто присвячував власні твори Тарасу Шевченку й складали частину твору.

– Ми хотіли зробити цікавий і пізнавальний захід для молоді, звернути увагу не лише на творчість Тараса Шевченка, а й на те, як мотиви його віршів та життя стали темою для творчості інших поетів. Також, хотілося б, щоб учні звернули увагу на ті виставкові зали, де вони були й, сподіваємось, що це пробудить у них інтерес до пізнання й вивчення творів Кобзаря, – говорить Віктор Велівченко, директор Молодіжного ресурсного центру, організатор заходу.

Згідно результатів гри, за швидкість у пересуванні містом, глибині відповіді та знанні життя і творчості поета перемогу отримала команда "Тарасівці" ЗОШ №6, друге місце – команда "Заповіт" ЗОШ№26, третє місце – команда "Кобзарята" ЗОШ №5. Усі учасники отримали подарунки.

Про це vikka.ua повідомили у Молодіжному ресурсному центрі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version