додому Новини Черкащина Черкаські рятувальники запроваджують новітній рівень боротьби з пожежами в екосистемах

Черкаські рятувальники запроваджують новітній рівень боротьби з пожежами в екосистемах

0

Дані супутників NOAA 20 (термоточки, отримані за допомогою сенсора VIIRS) та Suomi NPP (температурні аномалії земної поверхні, найчастіше пов'язані з ландшафтними пожежами) тепер допомагають черкаським рятувальникам виявляти пожежі в екосистемах області.

Про це інформує пресслужба обласного управління ДСНС.

Дані про температурні зміни, що свідчать про загорання, за лічені секунди надходять на спеціальний планшет оперативно-координаційного центру Управління із супутника у вигляді електронної мапи. Після отримання такого повідомлення на місце температурної аномалії направляється найближче розташований підрозділ пожежно-рятувальної служби. Водночас по прямим лініям взаємодії інформація про можливе загорання надходить і до лісництв.

Завдяки впровадження такої системи моніторингу рятувальникам вже вдалось запобігти масштабній пожежі. 25 червня рятувальники отримали інформацію про швидку зміну температури у селі Журавка, Городищенського району. Черговий караул пожежно-рятувальної частини, що прибув на місце події оперативно ліквідував загорання сухої деревини та гілля, яке загрожувало поширитися на поруч розташоване поле пшениці місцевого сільськогосподарського підприємства.

1 липня рятувальники Драбівського району реагуючи на аналогічне повідомлення про загорання в адміністративних межах Великохутірської сільської ради ліквідували спалювання залишків рослинності. Вогонь вдалось зупинити на межі фермерського господарства.

За результатами співробітники ДСНС провели роз’яснювальну роботу із винуватцями та надали відповідні матеріали до національної поліції для вирішення питання про притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на межі районів Черкащини відновлюють сторічний вітряк.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version