додому Новини Черкаські рятувальники провели рейд на кризі (ФОТО)

Черкаські рятувальники провели рейд на кризі (ФОТО)

0

Саме для того щоб нагадати основні правила рибалкам і прийшли до них на кригу співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області, яким у цій справі погодилися допомогти волонтери та курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Про це інформує прес-служба ДСНС у Черкаській області.

22 січня учасники рейду здійснили перевірку місць зимової риболовлі в обласному центрі, побувавши на річці Дніпро в районі пляжу "Бочка". Під час заходу рятувальники провели роз'яснювальну роботу щодо правил безпеки на льоду, ознайомили місцевих рибалок з основами надання першої медичної допомоги та вручили відповідні пам'ятки й листівки.

Нажаль, у жодного з рибалок не було рятувального жилета та мотузки довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці та вантажем 400-500 г на другому. Не виявилося у них і так званих підручних засобів (два великих цвяхи або ніж) за допомогою яких, у разі потрапляння під лід, легше буде врятуватися. До того ж, деякі з рибалок пробивають лунки через 2-3 метри одна від одної, хоча необхідно витримувати відстань не менше 5-6 метрів. Зігрівались чоловіки теплим чаєм та кавою, проте, як вони зазначили, за часту їх колеги зігріваються міцнішим – спиртними напоями. Однак, саме алкоголь уповільнює у людини відчуття небезпеки і призводить до лиха.

Сподіваємося, що даний захід пройшов не даремно,  поради фахівців Служби порятунку "101" дійшли до свідомості любителів підльодної риболовлі і надалі вони вже не будуть так легковажно ставитися до безпеки власного життя.

Управління ДСНС у Черкаській області звертається до всім мешканців Черкащини бути вкрай обережними і уважними на водоймах, особливо в період потепління. Саме в цей час  зменшується міцність льоду та збільшується ризик опинитися під водою. Тож не випробуйте долю і дбайте про свою безпеку! Необхідно замислитися, невже вартий життя скорочений по льодовому покрову водойми шлях або упіймані кілька рибин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські водії продовжують потерпати від негоди.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version