додому Новини Кримінал Черкаські правоохоронці зібрали доказову базу на колаборантку з Херсонщини

Черкаські правоохоронці зібрали доказову базу на колаборантку з Херсонщини

0

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка працює на рф на окупованій частині Херсонщини. Про це повідомляє речниця Управління СБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Служба безпеки викрила ще одну колаборантку, яка співпрацює з ворогом на тимчасово окупованій частині Херсонщини. За матеріалами справи, зловмисницею виявилася мешканка захопленої Чаплинської ОТГ Каховського району.

Від початку повномасштабного вторгнення рф жінка прагнула співпрацювати з ворогом. Окупанти з жовтня 2023 року призначили її на керівну «посаду», а саме начальником так званого «управління праці та соціального захисту». На цій «посаді» вона брала участь у виконанні завдань окупантів щодо організації роботи установи, контролювала всі соціальні виплати та компенсації населенню відповідно до російського законодавства.

Встановлено, що колаборантка забезпечувала необхідною соцдопомогою переміщених осіб, які в екстреному масовому порядку прибули на окуповані території на постійне місце проживання. Крім цього, організовувала проведення заходів по мобілізаційній підготовці в межах своєї компетенції. Також здійснювала організацію протезування та реабілітації російських військових.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігурантці повідомили заочно про підозру за двома статями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Нині зрадниця переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version