додому Новини Черкаські пожежники взяли участь у щорічній атестації кінологів

Черкаські пожежники взяли участь у щорічній атестації кінологів

0

З 17 до 19 червня на базі Кінологічного центру міста Ромни (Сумська область) за міжнародною системою іспитів відбулася щорічна атестація кінологічних розрахунків ДСНС України, інформує відділ зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ЧІПБ.

Участь в атестації взяли близько 40 розрахунків, серед яких були і представники Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

Протягом трьох днів кінологи разом із своїми вихованцями підтверджували свою фаховість у основних етапах професійної діяльності: пошук людини під техногенним завалом, пошук людини по сліду та пошук людини у природному середовищі. Крім цього, кожен кінолог на спеціально обладнаному стадіоні з тренажерами складав "обов’язкову програму" на слухняність та спритність собаки.

До складу суддів-експертів увійшли фахівці з Японії та Чехії, що представляють Міжнародну організацію пошуково-рятувальних собак IRO.

У результаті заходу ЧІПБ отримав кубок за суттєвий внесок у розвиток кінологічного спорту, а курсант III курсу Андрій Сороченко посів друге місце у атестації класу "А", що дає право на участь у пошуково-рятувальних операціях на території України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський виш зарахували до Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version