додому Новини Черкаські патрульні не дають пенсіонерам переходити дорогу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Черкаські патрульні не дають пенсіонерам переходити дорогу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

0

У Черкасах біля нещодавно відкритого торговельного центру, що на бульварі Шевченка, патрулюють поліцейські. Вони забороняють містянам переходити дорогу у невстановленому місці та штрафують порушників. Як реагують на таку опіку містяни, спостерігав сайт vikka.ua.

 "Ми завжди так ходили! Що ви над нами знущаєтесь!?", – хором вигукують жінки похилого віку, яким копи забороняють перелазити через огороджувальну стрічку.

Відтепер пішоходам, які виходять на зупинці громадського транспорту, не дозволяють традиційно скорочувати свій шлях до торговельного центру через проїжджу частину та газони. Дорогу в невстановленому місці найчастіше переходять саме люди пенсійного віку, яким важко пройти до пішохідних переходів або ж просто байдуже.

"Попереджаємо порушення правил дорожнього руху та порушення правил благоустрою міста. За перехід у невстановленому місці адміністративна відповідальність складає штраф у 51 гривню", – розповідає vikka.ua патрульна Вікторія Коваленко.

За її словами, зранку вже було виписано ряд штрафів для людей, що порушили зазначені правила та проігнорували попередження патрульних щодо заборони переходу у невстановленому місці. "Спочатку попереджаємо, а потім штрафуємо. Особливо, коли люди повторюють порушення", – каже патрульна.

Її закликам черкащани явно невдоволені. Скаржаться, що їм потрібна пішохідна доріжка прямо з зупинки транспорту і до торгівельного центру. Мовляв, їм дуже некомфортно обходити тротуари, особливо людям похилого віку.

Лише зранку патрульні виписали штрафи декільком містянам. Один із них – черкащанин Вадим Рогуляк. При цьому сам чоловік себе злісним порушником не вважає. За його словами, патрульні не попередили його перед тим, як виписати штраф.

"Люди масово переходять вулицю у невстановленому місці, але їх поліція не штрафує. Вони виписують протоколи вибірково, коли бачать, що людина може заплатити гроші", – заявляє черкащанин та підкреслює, що таким чином переходить на цьому місці дорогу вже близько 6 років.

На його думку, якщо б місцева влада була зацікавлена у тому, щоб люди не порушували правила дорожнього руху, то огородила б бульвар не стрічкою, а парканом. Таку пильну увагу до ділянки дороги біля торговельного центру в поліції пояснили лише тим, що поліцейські зазвичай так і виконують свою роботу.

"У нас патрулюють вулиці як мобільні екіпажі, так і піший патруль, вони слідкують за дотриманням ПДР усіх учасників дорожнього руху", – зазначила речниця управління патрульної поліції у місті Черкаси Зоя Вовк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 78-річна черкащанка  отримала у ДТП черепно-мозкову травму.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version