додому Новини Черкаські медики та рятувальники провели урок безпеки для школярів

Черкаські медики та рятувальники провели урок безпеки для школярів

0

Попереду літні канікули – пора відпочинку та розваг. Аби відпочинок був безпечним та залишив у дітей лише приємні враження та спогади, у школах області наразі проводяться Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності. За звичай подібні заходи проходять за активної участі співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як не розгубитися та правильно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації, як надати невідкладну домедичну допомогу потерпілому. Це та багато іншого дізналися школярі Лисянської загальноосвітньої школи №2, до яких на урок 25 травня завітали співробітники Лисянського районного сектору Управління ДСНС  у Черкаській області та представники районного Товариства Червоного Хреста.

Під час зустрічі рятувальники розповідали учням про небезпеку, яка може їх спіткати при недотриманні елементарних правил безпеки вдома та під час відпочинку в лісі або біля водойм. Фахівці ДСНС звернули увагу школярів на дотриманні правил безпеки при експлуатації електроприладів, розведенні багать у лісових масивах, а також при виявлення вибухонебезпечних предметів.

Далі працівники Товариства Червоного Хреста розповіли дітям як правильно надавати першу домедичну допомогу потерпілим при різних надзвичайних ситуаціях. Також діти мали змогу на манекені відпрацювати методи непрямого масажу серця.

Наприкінці зустрічі співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели батьківські збори, на яких звернулися з проханням до батьків не залишати дітей без нагляду та навчати їх правилам безпеки життєдіяльності.
Як повідомляв сайт vikka.ua, У лікарні на Черкащині рятувальники виносили хворих із вогню.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version