додому Новини Черкаські лісівники відновили протипожежний автомобіль

Черкаські лісівники відновили протипожежний автомобіль

0

Німецький протипожежний автомобіль "Магірус" відновили у Яснозірському лісництві, пише Діловий регіон.

На перший погляд може здатися навіть досвідченій у лісовому господарстві людині, що це новий протипожежний автомобіль. Однак насправді "Магірус" випущений ще у 70 роках минулого століття в Німеччині. Здавалось би, відновлювати такий автомобіль уже й не варто. Однак лісівники цінують його за високу прохідність, великий об’єм води та економність.

"Ця техніка хоч і не нова, але завдяки своїм характеристикам надзвичайно практична для гасіння лісових пожеж. Для наших складних доріг вона має повний привід – шість на шість. У баку везе 5 тонн води, тоді як ГАЗ – 1,4 тонни. До того ж працює на дизпаливі", – говорить директор ДП "Корсунь-Шевченківське лісове господарство" Василь Яценко.

Яснозірські лісівники ретельно відновили зовнішній вигляд автомобіля та пофарбували. Довелося також замінити двигун та деякі інші деталі й частини.

"Ми встановили новий мотор, відновили водяну пушку. Також обладнали автомобіль двома помпами. Одна забирає воду зі свердловини, інша – з будь-якої відкритої водойми. До того ж, остання може працювати автономно. А це дуже важливо під час пожежі, де кожна хвилина дорога", – розповідає лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль.

Це друга пожежна машина у його господарстві. Також є ще пожежний модуль. Яснозірські лісівники дбають про належну протипожежну підготовку, оскільки тут переважають соснові насадження, де ризик виникнення пожеж є високим. Втім, значно важливіше та ефективніше не допускати пожеж, щоб потім не доводилося гасити. Адже 90% загорань трапляються саме через людську недбалість.

Цього року "Магірус" вже випробували на спільних навчаннях, які проводили з Корсунь-Шевченківською пожежно-рятувальною частиною,- йдеться у повідомленні Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на пожежі врятували черкащанина, який заснув, готуючи їжу.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version