додому Новини Черкаські депутати скасували своє резонансне рішення по Соснівці

Черкаські депутати скасували своє резонансне рішення по Соснівці

0

Депутати 2 березня на сесії скасування рішення Черкаської міської ради від 22 грудня 2016 року № 2-1591 "Про внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси". За проголосувало 27 депутатів та міський голова, 7 – утрималося. Лище троє обранців Володимир Бурячинський, Микола Мирза та Костянтин Чернецький проголосували "проти".

Так, рішенням Черкаської міської ради від 22.09.2016 № 2-1098, на яке йде посилання в рішенні № 2-1591 від 22 грудня 2016 року "Про внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси", не затверджено зміни до Генерального плану міста, відповідні зміни не пройшли експертизу, не було громадських слухань з питань внесення змін до Генерального плану міста, на день прийняття рішення цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення, встановлено обмеження у використанні земельної ділянки "охоронна зона навколо об’єкта природно-заповідного фонду". Рішенням від 22 вересня 2016 року № 2-1098 лише прийнято рішення про направлення звернення до виконавця актуалізації Генерального плану про внесення до нього змін. Але процедура внесення змін до генерального плану із обов’язковим проходженням відповідної експертизи, а головне, проведенням громадських слухань, не завершена. Відповідно, затвердження детального плану територій між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси неможливе до внесення змін до Генерального плану міста в порядку, визначеному законодавством.

Через суспільно-політичну напругу, яка склалась в місті Черкаси, пов’язаною із можливістю багатоповерхової житлової забудови "Соснівки", для забезпечення прав громади на вплив по прийняттю рішень з розроблення містобудівної документації, забезпечення врахування думки територіальної громади міста з цього питання депутати скасували проект рішення.

Нагадаємо, на цій території, майже 94 тис. кв. м, планували будувати житловий комплекс з трьох багатоповерхівок (на 12, 16 і 21 поверх), таунхаузів, житлових будинків клубного типу та громадських закладів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські екологи пропонують створити на базі Соснівки заповідник.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version