додому Новини Черкаські депутати просять РНБО та Президента врегулювати кризу на "Черкасиобленерго"

Черкаські депутати просять РНБО та Президента врегулювати кризу на "Черкасиобленерго"

0

Працівникам не виплачують заробітну плату, у підприємства відсутні кошти на придбання палива та спецодягу для виконання поточних робіт та бракує аварійного запасу матеріалів, що може призвести до відключення від енергопостачання соціально важливих об’єктів міста Черкаси. Аби врегулювати кризу на "Черкасиобленерго", депутати на позачерговій сесії 24 травня ухвалили рішення звернутися до РНБО, Президента України, ВРУ, Кабміну, СБУ та НАБУ, передає кореспондент vikka.ua.

Повідомити про катастрофічну ситуацію на підприємстві до депутатів прийшов колектив Черкаського РЕМу. Вони вже кілька місяців виходять на пікети, а віднедавна і страйкують.

"Працівники не бачать світла у кінці тунелю, бо вже п'ять місяців не отримують зарплату. Вони не можуть дати дитині гроші на школу і погасити кредит, вдумайтеся, у розмірі 500 гривень. Зараз немає чим відновлювати електропостачання, а завтра не буде ким, адже кваліфіковані працівники почали звільнятися", – попереджає представник колективу Євгеній Лут.

За його словами, із 24 структурних підрозділів підприємства 11 уже страйкують, інші райони – у процесі підготовки.

Зрештою після нетривалого обговорення 31 депутат міськради підтримав звернення, розширивши тільки кількість адресатів. Так, Павло Карась запропонував першочергово звернутися до Ради національної безпеки і оборони України щодо загрози надзвичайної ситуації в місті та області, а Олександр Згіблов вніс до переліку ще й Службу Безпеки Укарїни та Національне антикорупційне бюро України.

"Стабільна робота підприємств енергетичного комплексу є невід'ємною умовою нормального функціонування економіки України, тому ситуація, що склалася в Публічному Акціонерному Товаристві "Черкасиобленерго", вимагає негайного втручання для усунення кризового стану підприємства", – йдеться у тексті звернення. 

Разом із тим Павло Карась запропонував, аби міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення скликати комісію із надзвичайних ситуацій і оголосити надзвичайний стан у місті.

"Поки у Кабміні не почують, що у Черкасах надзвичайний стан, реакції не буде", – переконаний він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці у травні не отримали платіжок за електроенергію.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version