додому Новини Черкаські депутати потрапили в інфекційну лікарню (ФОТО)

Черкаські депутати потрапили в інфекційну лікарню (ФОТО)

0

Черкаська міська інфекційна лікарня поповнилася новими сучасними ліжками. 37 ліжок для дорослих, оснащених ортопедичними матрацами, і 3 дитячі ліжка днями привезли до лікувального закладу.

За словами головного лікаря міської інфекційної лікарні Світлани Волгіної, це дало можливість оновити ліжковий фонд на 60%. Востаннє нове обладнання постачалося понад 40 років тому. Хворим доводилося спати на старих панцирних ліжках, які до того ж були важкими і медичному персоналу (в основному жінкам) доводилося докладати максимум фізичних зусиль, щоб їх пересунути.

Оновити ліжковий фонд вдалося спільними зусиллями двох депутатських фракцій – Парії вільних демократів та "Батьківщини". Дітям депутатів Олексія Мельника ("Батьківщина") та Тараса Коломійця (фракція Партії вільних демократів) свого часу довелося кілька ночей провести на старих ліжках інфекційної лікарні. Після цього Олексій Мельник подав пропозицію передбачити у міському бюджеті 70 тис. грн на придбання нових ліжок з ортопедичними матрацами для лікарні. Пропозиція була підтримана депутатським корпусом.

Нові ліжка – легкі і зручні, при потребі легко розбираються. Їх виготовили на черкаському підприємстві "Темп".

"Ми розробили такі ліжка, щоб боковинки біля голови і ніг були однаковими, збільшили ширину з 80 до 90 см, щоб тут могли поміститися мами із дітьми. Перш ніж почали виготовляти ліжка, я проконсультувався зі своєю мамою, яка пропрацювала в подібній лікарні в Кіровоградській області. Вона одразу сказала: ліжка мають бути легкими, вони мають бути сучасними і зробленими з простих матеріалів. Це і відобразили конструктори підприємства "Темп" у своєму виробі", – зазначив депутат міської ради Олександр Згіблов.

Депутати розпитали головного лікаря інфекційної лікарні про потреби закладу. Зупинилися на тому, що необхідно також замінити усі шафи у відділенні і продовжити заміну ліжкового фонду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, без грошей черкаські водії відмовились довезти дівчину до лікарні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version