додому Новини Черкащина Черкаські депутати погодили міський бюджет на 2019 рік (ФОТО)

Черкаські депутати погодили міський бюджет на 2019 рік (ФОТО)

0

Нарешті з бюджетом. 24 січня депутати Черкаської міської ради зібрали сесійний кворум, передає кореспондент vikka.ua.

Під куполом з’явилось 34 з 43 обранців. Ще більше – полісменів та містян. Копів на сесію покликав один із заступників міського голови, вочевидь, передбачаючи й запобігаючи сценарію минулорічної "чорної" сесії.  Щоправда, на початку засідання міський голова Анатолій Бондаренко разом з міськрадівськими "батьківщинівцями" намагались дещо затягти процес розгляду бюджету й наполягали за розгляд порядку денного за основу. Однак більшість депутатів підтримала пропозицію Олександра Радуцького почати засідання саме з обговрення й затвердження бюджету в цілому, після того – розглядати порядок денний далі з урахуванням озвучених у залі пропозицій від кілької обранців. 

Зрештою, присутні депутати одноголосно підтримали проект з урахуванням запропонованих змін. Ті напередодні у кілька зібрань погодила бюджетна комісія. Зрештою, на сесійному засіданні депутати погодили міський кошторис. Той цьогоріч склав майже 3 мільярди гривень.

Кілька тижнів тому виконком збільшив видатки загального фонду бюджету на майже 116 мільйонів. Це стало можливо за рахунок зменшення бюджету розвитку міста. Дохідна ж частина була збільшена на 72 млн. грн.

Так, зокрема, на департамент освіти передбачені видатки на оплату харчування дітей воїнів АТО (1 млн.). Окрім того, 15 мільйонів закладено на харчування школярів: безкоштовно харчуватимуться всі учні молодших класів (за попередньою заявою батьків) та "категорійники" з 5-11 класів. Ще 8 мільйонів будуть направлені на підтримку музичних шкіл та шкіл естетичного виховання.

Не виникло питань у членів бюджетної комісії, а сьогодні – й у обранців щодо видатків Департаменту охорони здоров’я. Заплановані суми повністю покривають такі статті видатків: придбання препаратів для туберкулінодіагностики, лікувальне харчування хворих, паліативну допомогу, забезпечення технічних засобів для людей з інвалідністю, інформатизацію закладів медицини вторинної ланки.

Чи не найбільше питань на кількох засіданнях бюджетної комісії викликав розділ кошторису, який стосувався утримання КП "Черкасиелектротранс". Після тривалих суперечок все-таки були внесені зміни до проекту, які передбачають виділення 60 мільйонів на відшкодування перевезення пільгових категорій черкасців. Для того ж аби скоротити витрати у розділі відшкодування різниці у тарифах (економічно обґрунтований – 4 грн, фактичний – 3 грн), – а на цю статтю витрат планували закласти близько 23 млн.грн, обранці запропонували виконкому привести тарифи у відповідність. Відтак, якщо ця пропозиція буде підтримана членами виконавчого комітету, проїзд у тролейбусах становитиме 4 грн, однак з міського бюджету різниця не відшкодовуватиметься.

Принципової домовленості досягли й у питанні фінансування КП "Черкаситеплокомуненерго". 16 мільйонів, які планували направити на обслуговування ІТП (цей пункт викликав особливо багато зауважень) вирішили направити в бюджет розвитку, а на потреби підприємства залишили понад 800 тисяч гривень.

За словами головної фінансистки Черкас Наталі Джуган, найближчих три тижні місто ще використовуватиме принцип фінансування за однією дванадцятою, за яким живе від початку 2019. Однак запевняє: збитків від цього для міського кошторису не буде.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати подумують скоротити виплати працівникам ради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version