додому Новини Черкаські чиновники продовжують укладати договори з фірмами, яких підозрюють у корупції

Черкаські чиновники продовжують укладати договори з фірмами, яких підозрюють у корупції

0

Департамент освіти та гуманітарної політики міськради продовжує укладати договори з підрядниками, які проходять за кримінальними провадженнями у розтраті бюджетних коштів. Про це 26 травня на засіданні сесії міськради повідомив депутат Черкаської міськради фракції "Вільних демократів" Максим Шадловський.

За його словами, із засобів масової інформації стало відомо, що Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження щодо посадових осіб департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому.

Слідство з’ясувало, що торік за кошти міського бюджету були проведені роботи із заміни вікон в дитячих садках міста ФОП Нікіцьким і ПП "Номекс". Правоохоронці підозрюють посадовців департаменту у розтраті 2,5 млн грн бюджетних коштів. Наразі триває досудове розслідування, вилучаються документи, допитуються свідки, проводяться інші слідчі дії.

Тим часом один із фігурантів минулорічної справи знову уклав угоди із Департаментом освіти та гуманітарної політики міськвиконкому на заміну вікон в 16 дитячих садках міста Черкаси. Загальна сума угод – понад 8 млн грн. ПП "Номекс" вже отримав аванс в сумі 1,7 млн грн.

"Мені, як депутату, не зрозуміло,чому керівництво департаменту продовжує укладати угоди із фірмами, які проходять за кримінальними провадженнями у розтраті бюджетних коштів? Чому не була проведена закупівля через систему електронних торгів "Прозорро"? Яким чином визначався саме цей підрядник, а не, скажімо, інший? Вважаю, що такі дії посадових осіб департаменту освіти та гуманітарної політики призводять до нераціонального використання бюджетних коштів", – зазначив Максим Шадловський.

Депутат звернувся із запитом до міського голови Анатолія Бондаренка з вимогою провести службове розслідування за фактом укладання в 2016 році угод між Департаментом освіти та ПП "Номекс", а на час проведення розслідування відсторонити від виконання обов’язків керівників департаменту.

Крім того, депутат запропонував заборонити розпорядникам бюджетних коштів до запровадження системи електронних закупівель "Прозорро" укладати будь-які договори, крім тих, що не підпадають під дію цієї системи та невідкладних.

Однак, черкаські обранці запит не підтримали. Водночас, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко дав доручення створити комісію з питань перевірки фактів викладених у запиті Максима Шадловського.

Як повідомляв сайт vikka.ua, київська фірма укріпить аварійний будинок у Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version