додому Новини Черкаські аграрії намолотили майже 140 тисяч тонн зерна

Черкаські аграрії намолотили майже 140 тисяч тонн зерна

0

За час проведення жнивної кампанії по Черкаській області аграрії вже намолотили понад 70 тисяч тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур. Озимих зернових намолочено майже 70 тисяч тонн, інформує УНН-Центр.

"На Черкащині жнивна кампанія розпочалась з 1 липня, що на 10 днів раніше попереднього року. Так, станом на 8 липня ранніх зернових та зернобобових культур обмолочено 14,5 тисяч гектарів. Намолочено 70,8 тисячі тонн збіжжя з середньою урожайністю 48,3 ц/га (для порівняння у 2015 р. – 39,4 ц/га). Прогнозується зібрати 298 тисяч тонн ранніх зернових і зернобобових культур", – розповів заступник начальника управління агропромислового розвитку, начальник управління агропромислового виробництва та продовольства Іван Точений.

Як розповідають у відомстві, озимих зернових культур обмолочено 14 тис. га, намолочено 68,6 тисяч тонн збіжжя з середньою урожайністю 48,8 ц/га. Прогнозується зібрати озимих зернових – 236,7 тисячі тонн.

Наразі аграріями збираються озимий ячмінь, озима пшениця та озимий ріпак, продовжується збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Вже зібрано 4,9% ранніх зернових і зернобобових культур, озимих зернових зібрано 5,9%, підсумовують в управлінні.

Крім того, продовжується заготівля сіна та сінажу. Сіна заготовлено 30 тисяч тонн та сінажу 126,4 тисячі тонн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жнивній кампанії на Черкащині можуть завадити грозові дощі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version