додому Новини Черкаси – у лідерах по закупівлі у сфері ЖКГ через Prozorro (РЕЙТИНГ)

Черкаси – у лідерах по закупівлі у сфері ЖКГ через Prozorro (РЕЙТИНГ)

0

За кількістю закупівель через систему електронних закупівель у сфері житлово-комунального господарства Черкаси опинилися у лідерах, поступившись лише Дніпру. Про це свідчить моніторинг всіх департаментів ЖКГ обласних центрів, проведений експертами Центру "Ейдос", пише видання "Наші гроші".

Експерти Центру "Ейдос" провели моніторинг всіх департаментів житлово-комунального господарства обласних центрів України. Вони порівняли, скільки грошей пройшло на комуналку через "Прозорро" і скільки через допорогові позаконкурсні закупівлі. Період моніторингу: серпень – листопад 2016 року. У Київській області столицю замінили на Білу Церкву, зважаючи на особливий статус Києва.

Виявилось, що із 24 департаментів ЖКГ – 14 взагалі не укладали угоди на конкурсних надпорогових закупівлях. А в тих містах, де конкурси все ж були, в більшості випадків суми допорогових закупівель переважають. Загалом, за чотири місяці сума контрактів департаментів ЖКГ обласних центрів, укладених на конкурентних засадах складає 306,60 млн. гривень. А сума допорогових неконкурентних в два рази більше – 720 мільйонів гривень.

Моніторинг проведений в рамках проекту "Встановлення громадського контролю над впровадженням електронних аукціонів , як ефективний інструмент боротьби з корупцією на тендерах в Україні" за підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED).

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Прозорро" у Черкасах запрацює по-новому.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version