додому Новини Черкаси Черкащина попрощалася з Героєм – Миколою Малігоновим

Черкащина попрощалася з Героєм – Миколою Малігоновим

0

10 жовтня 2024 року, захищаючи Україну, загинув Микола Малігонов — учитель, волонтер і воїн із Черкас. 27-річний “Хімік”, як його знали на фронті, повернувся додому на щиті.

Микола народився 22 травня 1997 року. З дитинства він вирізнявся допитливістю та прагненням до знань. Після закінчення Черкаської санаторної школи-інтернату в 2012 році продовжив навчання в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, де в 2021 році отримав диплом магістра хімії.

Своє покликання знайшов у педагогіці, працюючи вчителем хімії та вихователем у ліцеї “Перспектива”. Його учні згадують його як наставника, який не лише навчав, а й надихав.

Із початком повномасштабної війни в 2022 році Микола активно займався волонтерством, організовуючи гуманітарні поїздки на схід. Однак цього йому було замало — він вирішив боротися безпосередньо на передовій, ставши до лав ЗСУ.

10 жовтня, під час запеклого бою, його життя трагічно обірвалося. Проститися з Миколою прийшли рідні, друзі, побратими та колеги.

Микола Малігонов залишив у серцях людей світлий слід — як учитель, волонтер, друг і воїн. Його приклад житиме в кожному, хто продовжує боротьбу за майбутнє України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version