додому Новини Черкащину патрулюватимуть на нових автомобілях

Черкащину патрулюватимуть на нових автомобілях

0

Черкащину патрулюватимуть на нових авто. Кошти для них знайшли в обласному бюджеті. Усього понад чотири з половиною мільйони гривень депутати спрямували на нагальні потреби через стан підвищеної готовності на Черкащині, який оголошений по всій Україні.

"Ці кошти з вільного залишку, – пояснює директор департаменту фінансів Черкаської ОДА Наталія Кравченко. – Приміром, на закупівлю патрульних авто та спеціального обладнання для УМВС спрямовуємо понад мільйон гривень. А за 580 тисяч гривень УДСНС придбає зимові намети, генератори, спеціальне рятувальне обладнання, засоби зв’язку тощо".

Також депутати облради внесли зміни до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту області на 2014 – 2015 роки, повідомляє прес-служба ОДА.

"Суть змін полягає у збільшенні обсягів матеріально-технічних засобів регіонального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків, – зазначає директор департаменту з питань цивільного захисту й оборонної роботи ОДА Олександр Криворучко. –  На це спрямовуємо понад мільйон гривень. Ще понад 870 тисяч гривень – на забезпечення проведення оперативно-рятувальних (протипожежних) заходів служби цивільного захисту області. За 850 тисяч гривень придбаємо два автомобілі та паливно-мастильні матеріали для спільного патрулювання органами УМВС України в області з "Автомайданом" і "Самообороною".

Черкащина нині посилено готується до можливої надзвичайної ситуації. Тут перевіряють захисні споруди, матеріальні резерви, проводять відповідні навчання тощо. Також область уже патрулюють 650 правоохоронців разом із активістами.

"Кілька днів тому в Черкасах презентували мобільну групу для реагування на надзвичайні ситуації, – розповідає очільник області Юрій Ткаченко. – Її схвально оцінив голова ДСНС України Сергій Бочковський. Тепер усі райони мають перевірити свої мобільні групи. Я дав відповідне доручення".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version