додому Новини Черкащина у трійці областей, де виробляють найякісніше молоко

Черкащина у трійці областей, де виробляють найякісніше молоко

0

Найбільшу частку молока екстра-ґатунку в Україні виробляють у центральній, північній і частково східній областях. Лідери серед регіонів – Київщина, Черкащина та Чернігівщина, де частка молока екстра-ґатунку сягає відповідно 53%, 48,6% та 48%. На Сумщині – 31%. У решті регіонів – менше 20%, повідомляє "ТСН".

Такі дані наводить Асоціація виробників молока, яка розробила мапу якісного молока й наголошує, що в Україні є проблема з преміальною продукцією.

Водночас найкращу молочну продукцію переробляють на заводах Полтавщини – 93,3%. На Київщині – 56,6%, Вінниччині – 53,6%, Черкащині – 32,4%, Житомирщині – 23,8%, Чернігівщині – 18,1%.

"Такі ініціативи (щодо мапи якісного молока) важливі та необхідні для аналізу й розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого ґатунку найближчим часом стане достатньо, щоб вдовольнити потреби виробників молочної продукції", – написав у Facebook міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Мапу якісного молока укладатимуть щороку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські майстрині виготовляють оригінальні імбирні пряники.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version