додому Новини Черкащина – перша в Україні за обсягом виробництва м’яса

Черкащина – перша в Україні за обсягом виробництва м’яса

0

По обсягу валової продукції Черкащина займає п'яте місце серед регіонів України і виробляє 5,8 % загальнодержавного обсягу. У січні–жовтні її обсяг проти відповідного періоду 2013р. зріс на 5 %. На одного жителя області виробляється валової продукції сільського господарства вдвічі більше, ніж в середньому по Україні. За цим показником Черкащина займає третє місце серед регіонів України.

Сільськогосподарські товаровиробники області станом на 1 листопада виробили більше трьох мільйонів тонн зерна, що на 10 % більше обсягу 1 листопада 2013 року. За обсягом виробництва зерна Черкащина займає 7 місце серед областей України, а по урожайності – п’яте, яка становить 57 ц з га.

На збільшення виробництва соняшника (на 6 %) вплинуло розширення площ збирання, хоча урожайність зменшилась (становить 28,9 ц/га), проте серед регіонів України займає 1 місце. Зросло також виробництво цукросировини та сої, що обумовлене значним збільшенням площ збирання; а ріпаку одержано лише 70% минулорічного обсягу.

Черкащина вносить вагомий вклад і в виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 1 місце, молока та яєць – 8.

Виробництво молока зросло на 4% в основному за рахунок  підвищення продуктивності корів у сільськогосподарських підприємствах, яка становить 4992 кг і займає 5 місце серед регіонів України. Зросло також виробництво яєць (на 16%), а виробництво м’яса залишилось на рівні попереднього року.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version