додому Новини Черкащанки провели майстер-клас до Дня всіх закоханих (ФОТО)

Черкащанки провели майстер-клас до Дня всіх закоханих (ФОТО)

0

Подарунок до Дня святого Валентина можна купити, а можна створити своїми руками. Те, що такий презент був виготовлений та подарований з любов’ю, не викликає жодних сумнівів. Спеціально для сайту vikka.ua черкаські майстрині розповіли, як власноруч виробити оригінальні смаколики, листівки та прикраси.

Рецептом смачних валентинок поділилася з сайтом vikka.ua Ксенія Федосій. Бажаючим порадувати себе, коханих та друзів оригінальними пряниками доведеться пірнути в світ кулінарії.

Для тіста треба взяти: 1/2 склянки цукру; 100 грамів вершкового масла; 1 яйце; 1/3 склянки меду; 1 чайну ложку соди; 1,5-2 чайної ложки імбиру меленого;1 чайну ложку кориці; 1/2 чайної ложки подрібненої гвоздики; 400-500 грамів борошна.

Для глазурі знадобляться: 1 білок яйця; 250 грамів цукрової пудри; 1 чайна ложка лимонного соку.

"Треба з'єднати в каструлі мед, цукор, корицю, гвоздику та імбир. Поставити все це на вогонь і дати цукру і меду розійтися, помішуючи вінчиком, доки не розчиниться цукор. Після цього прибираємо з вогню і додаємо соду", – радить майстриня і підкреслює, що суміш збільшиться в об'ємі.

Потім треба додати масло, подрібнене кубиками, та ретельно розмішати. Збовтане яйце вливається тонкою цівкою і швидко перемішується, щоб не встигло зваритися. Після цього невеликими порціями засипається борошно і замішується тісто.

"Тісто повинне вийти м'яким і трішки липким, але не прилипати до рук. Замотуємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 45 хвилин", – радить майстриня.

Діставши тісто з холодильника, треба дати  йому полежати ще 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Після цього тісто викладається на стіл, застелений пергаментним папером або фольгою.

"Далі берете формочки і робите фігурки, які відправляєте в розігріту до 180 C° піч. Випікати пряники треба приблизно 10 хвилин, в залежності від особливостей духовки", – ділиться Ксенія.

Спечені та остиглі пряники можна прикрашати. Для цього треба приготувати глазур.

"Білок відокремлюємо від жовтка. Жовток нам не знадобиться. Поступово додаємо дрібну цукрову пудру і вимішуємо, але не збиваємо, щоб уникнути бульбашок при нанесенні глазурі на пряник", – розповідає майстриня.

Після цього потрібно додати сік лимону і ще раз вимішати. "Консистенція глазурі повинна вийти така, щоб легко виходила з кондитерського мішка. Густа глазур – для контуру, рідка – для заливки", – каже Ксенія та радить занадто густу глазур розвести декількома краплями кип'яченої  охолодженої води, а занадто рідку загустити цукровою пудрою.

Щоб прикрасити пряник, спочатку треба зробити контур для заливки. Потім заливається увесь пряник. 

"А далі задіюйте вашу фантазію та створюйте свої унікальні валентинки-смаколики", – закликає  майстриня.

Відома черкаська художниця Анна Василенко пропонує читачам vikka.ua виразити свої почуття у власноруч намальованій  листівці. Вона показала, як створити на папері "закоханого котика".

"Беремо заготовку для листівки або акварельний папір і згинаємо навпіл. Лицьова сторона у нас – текстура. Робимо олівцем начерк. Краще заздалегідь придумати сюжет і на чернетці промалювати варіанти, щоб на листівці вже впевнено робити малюнок і менше стирати ластиком", – радить майстриня.

Потім треба взяти акварель і розвести на палітрі чорний колір водою, задати тон котику. Якщо немає  палітри для фарб, можна розвести фарби на папері-чернетці. Чим більше додати води, тим світлішим буде колір. Так само червоним кольором промальовуємо вуха та сердечко.

"Коли котик підсох, затемнюємо його. При цьому праву сторону, де тінь, робимо темнішою. Так само затемнюємо вуха та серце, на якому за аналогією робимо тінь з правого нижнього боку. Чекаємо, поки підсохне і робимо контур кольоровим олівцем. Обводимо оченята і вуса", – ділиться секретами художниця.

Після цього треба взяти тонший пензлик і намалювати котику ротик, носик та промалювати контур серця.

Залишилось тільки написати основний месидж своєї листівки. Анна Василенко пропонує лаконічно написати "кохаю" олівцем чи пензлем. Сюрприз готовий. Можна дарувати!

А українська спортсменка, а за сумісництвом майстер з виготовлення аксесуарів і вишивки, Анна Тарапата поділилася навичками виготовлення квітів-прикрас із підручних матеріалів. Їх можна дарувати близьким, прикрашати себе на свята і не тільки.

 "Для того, щоб виготовити прикрасу із звичайних старих джинсів, треба зробити макет її деталей на картоні. Спочатку малюємо та вирізаємо пелюстки", – демонструє Ганна.

Далі за допомогою паперових макетів робляться контури на тканині.

"Вирізаємо пелюстки. Їх повинно бути не менше 8. Для того, щоб бутон вийшов повним, треба зробити середину квітки. Вирізаємо стрічку шириною близько 1 см та скручуємо її в трубочку. Прихоплюємо її стібками і починаємо пришивати пелюстки", – пояснює наступний крок майстриня.

Ганна радить брати для виробу джинси стрейч, бо кожну пелюстку треба трохи розтягнути по широкому краю. Тільки так вони стануть закручуватися, подібно до натуральних. Потім, заповнюючи порожнечі, пришиваються пелюстки.

"Прикрасьте квітку намистинами або бісером", – каже майстриня та підкреслює, що такими квітами можна прикрасити обруч для волосся, будь-яку річ в якості брошки або сумочку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам пропонують екзотичних тварин за цінами квартири чи автомобіля.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version