додому Новини Черкащанин-доброволець першої хвилі мобілізації отримав нагороду Президента України (ФОТО)

Черкащанин-доброволець першої хвилі мобілізації отримав нагороду Президента України (ФОТО)

0

Днями в присутності трудового колективу філії "Вітове" ТОВ СП "НІБУЛОН", який дав на захист країни за час АТО сімнадцять справжніх патріотів своєї держави, голова Чигиринської райдержадміністрації Володимир Клименко передав від Президента України медаль "Захисник Вітчизни" добровольцеві першої хвилі мобілізації Іванові Хилясу, інформує "В місті".

Привітала героя багряними трояндами і голова Чигиринської районної ради Валентина Алексєєвець. До них приєднались Чигиринський районний військовий комісар Олег Павлов та директор філії "Вітове" ТОВ СП "НІБУЛОН" Сергій Прибиш.

Іван Хиляс – із тих фронтових першопрохідців, котрі стали на захист України на вогневих рубежах неоголошеної війни в першу хвилю мобілізації. Доброволець, сапер, розвідник, водій санітарно-бойового автомобіля бригади медиків, учасник найгарячіших бойових дій, який за час своєї фронтової молодості зумів пізнати всю гіркоту втрат, серйозні фізичні контузії та пекельні струси свідомості від побаченого і пережитого. Серед пекельних спогадів, до яких Іван повертається дуже неохоче і обережно, поіменно згадує бойових побратимів-черкащан, з якими дуже тісно намагалися триматися разом серед розвихреного війною Сходу.

Тепло в душі воїна залишили і медики госпіталю в м. Черкаси та волонтери з "Громадського блокпосту".

Не дає хлопцеві спокою спогад про те, як повернувшись на фронт після серйозного лікування, віднайшов себе у списках безвісти зниклих. І знову продовжив свої ратні дні серед куль, вибухів, пожарищ і смертей, аби не зникнути "безвісти" у власній історії життя і в історії своєї країни, де він залишив яскравий слід.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаському інституті пожежної безпеки відкрили меморіальні дошки своїм випускникам-АТОвцям.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version