додому Новини Черкащани зможуть обирати собі домашніх улюбленців через унікальний сайт в Україні

Черкащани зможуть обирати собі домашніх улюбленців через унікальний сайт в Україні

0

На Черкащині починає діяти унікальна електронна база "Аnimalhelp" для обліку та пошуку новими господарями безпритульних тварин. До цього інтернет-ресурсу заводитимуть інформацію про усіх стерилізованих та вакцинованих проти сказу безпритульних тварин. Про це повідомили у черкаському прес-клубі.

"Сайт допоможе забезпечувати облік та реєстрацію безпритульних тварин, передбачені обласною Програмою регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. Як відомо, у рамках Програми кожен район має впровадити стерилізацію безпритульних тварин  як гуманний метод контролю їх чисельності. За перші півроку дії Програми, умови для цього створено у Каневі, Золотоноші та Катеринополі, де уже стерилізовано та вакциновано проти сказу 268 безпритульних тварин. Наразі робота над створенням стерилізаційно-карантинних пунктів, передбачених Програмою, триває ще у шести районах області", – зазначила начальник Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА (що є співвиконавцем Програми) Олена Звягінцева.

Сайт створено так, що кожен район Черкащини може, через окремий електронний кабінет, вносити до сайту інформацію про стерилізованих та вакцинованих у рамках обласної програми, тварин – фото, параметри, стан, характер, її унікальний обліковий номер. Зайшовши на цей сайт-каталог, мешканець будь-якого села чи міста зможе підібрати собі здорову і стерилізовану тварину у місцевості, де сам проживає. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах для собаки, який два роки прожив у ямі, знайшли господарів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version