додому Новини Черкащани зможуть купувати авто з Європи на третину дешевше

Черкащани зможуть купувати авто з Європи на третину дешевше

0

В останній день травня Верховна Рада ухвалила законопроект про зниження акцизів на імпортні автомобілі, і якщо президент Петро Порошенко його підпише – цей закон вступить в дію уже 1 липня 2016 року. Відповідно до законопроекту, вартість вживаних автомобілів знизиться на 30-40%.

Наразі невідомо, в якій редакції приймуть закон. Про це сайту vikka.ua повідомив директор Асоціації дилерів автомобілів з пробігом Тарас Коваленко. За його словами, ввезення користованих автомобілів у країну – це нормальна практика, яку застосовували у Польщі, Угорщині та інших європейських країнах. 

"Середня вартість автомобілів, які будуть завозитися в Україну, 10 тисяч євро. Це найбільш розповсюджені в Європі автомобілі здебільшого з об’ємом двигуна 1,5 літра: Reno, Volkswagen, Opel", – пояснив він.

Фото en.wikipedia.org

Завдяки здешевленню автомобілів українці зможуть купувати більше іноземних автівок. Експерти не ризикують прогнозувати, наскільки збільшиться купівельна спроможність населення, зате діляться даними дослідження падіння попиту на нові автомобілі.

"За останні роки в Україні у 15 разів впали продажі нових автомобілів", – заявив генеральний директор Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

У той же час представник вітчизняного виробника автомобілів Сергій Красуля досить скептично оцінив закон, що знижує акцизи на імпортні автомобілі.

"Це абсолютно популістський закон. Через нього місцеві бюджети не отримають грошей. До того ж його прийняття погіршить позиції ринку нових автомобілів, а сегмент вживаних авто піде в тінь", – пояснив він.

За прогнозами експерта, спочатку користовані авто подешевшають, але до кінця літа ціни стануть на колишній рівень.

"Цей закон ухвалювали депутати-мажоритарники, щоб потім вихвалятися перед виборцями. Виграють також "сірі" дилери. Держава ж програє", – переконаний Сергій Красуля.

Щоб дізнатися, наскільки відрізняються ціни на користовані автомобілі у Польщі, де немає мита на ввезені автомобілі, та в Україні, сайт vikka.ua порівняв вартість деяких автівок.

Так, в Україні Opel Astra 2011 року випуску з двигуном об'ємом 1,6 літра коштує 14 тисяч доларів. У Польщі таку автівку продають майже удвічі дешевше – за 7 тисяч 178 доларів.

Водночас автомобіль Fiat Punto з дизельним двигуном 1,3 літра в Україні пропонують купити за 10 тисяч 500 доларів. У Польщі аналогічну автівку продають за 6 тисяч 560 доларів.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині знову подорожчав бензин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version