додому Новини Черкащина Із 1 лютого пластикові пакети в магазинах коштуватимуть від 2 до 3...

Із 1 лютого пластикові пакети в магазинах коштуватимуть від 2 до 3 грн

0

Із 1 лютого в українських магазинах почнуть діяти мінімальні ціни на пластикові пакети. Таке рішення уряд затвердив ще в грудні минулого року.

Нагадаємо, обмеження обігу пластикових пакетів почали діяти з 10 грудня – відтоді розповсюджувати їх безкоштовно у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування заборонено. Такі зміни передбачені дією Закону «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Мінімальні роздрібні ціни встановили пізніше, 20 грудня. Тоді ж стало відомо, що з 1 лютого пластикові пакети коштуватимуть 2 грн, 2,5 грн та 3 грн. Ідеться про пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг:

пластикові пакети

Вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Читайте також: Невакцинованих медиків та чиновників відсьогодні відсторонятимуть від роботи.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version