додому Новини Черкащина На Черкащині відкрилося нове виробництво: що там виготовлятимуть (ВІДЕО)

На Черкащині відкрилося нове виробництво: що там виготовлятимуть (ВІДЕО)

0

Завод з виробництва проса та елітного пшона запрацював на Черкащині. Продукцію реалізовуватимуть на внутрішньому та зовнішньому ринках. Підприємства могло і не бути, адже обладнання довелося вивозити з окупованої на той момент Харківщини. Обладнання,  на якому можлива така глибинна переробка, вітчизняного виробництва.

Сировину закуповуватимуть в Україні. Тут прагнуть до найвищих стандартів. Щоб оцінити її якість на підприємстві діє спеціальний відділ. Перед сортуванням та калібруванням його очищають від найдрібніших частинок та сміття.

ЮЛІЯ ТАРАСЮК, НАЧАЛЬНИЦЯ ВІДДІЛУ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 

Якщо це буде підвищена вологість, ну, можуть бути, мітокотоксини. Мітокотоксини шкідливі для здоров’я людини. Кожен показник, він контролюється. Також, якщо це зіпсовані, можуть бути цифофаріозні зерна. Це пліснява. Вони небезпечні для людини

Обладнання, яке використовують на підприємстві має так званий делікатний режим роботи. Просо важко очистити, адже воно дрібне і крихке.  після переробки продукція зберігає всі корисні речовини, адже його не полірують

Підприємство потужне. Протягом години переробляють 4 тони крупи. А з однієї тони проса на виході 700 кілограм якісного пшона. Виробництво повністю автоматизоване. Всі процеси забезпечують 80 працівників.

Інвестори- з України. Через війну вартість будівництва підприємства зросла втричі. І стала у понад 100 млн гривень. Ця крупа користується попитом у європейських споживачів, тому у рентабельності підприємства сумнівів немає.

ЮРІЙ ТКАЧЕНКО, СПІВЗАСНОВНИК ПІДПРИЄМСТА

Це безглютеновий продукт. Його добавляють в борошно, в сухі сніданки. Фармація дуже багато використовує цей продукт

Для аграрія, якщо порівняти ці витрати, які йдуть на виготовлення кукурудзи, то це в 10 разів, а той і більше менше необхідно тих витрат для виробництва проса. Відповідно й дохідність проса набагато вища, ніж кукурудзи

Україна намагається позбутися статусу сировинного придатка, тому  активно розвиває переробні галузі. Також, це економічна стійкість країни

НАТАЛІЯ КРАВЧЕНКО, ПЕРША ЗАСТУПНИЦЯ ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Ми не повинні вирощувати сировину. І ми повинні вже показувати і ми показуємо – це вже не перше підприємство – те, що ми хочемо і можемо реалізовувати проекти з переробки. Переробка глибинна, технологічна. Це створення і додаткової вартості. І створення якісного продукту.

Запрацювала лише перша черга виробництва. Потужності будуть нарощуватися, адже все більше аграріїв мають намір збільшувати площі під вирощування проса.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version